Geloof, Liefde, Hoop

Duitsland ten tijde van het interbellum. Er woedt een meedogenloze crisis. De jonge Elisabeth probeert uit alle macht te overleven. De hoge werkloosheid en het rücksichtslos vasthouden aan de kleine lettertjes maken haar dit bijna onmogelijk, maar Elisabeth laat het hoofd niet hangen.

Ödön von Horváth noemt zijn voorstelling een dodendans in vijf beelden. Hij heeft niets mooier of lelijker gemaakt dan het is. Geloof, Liefde, Hoop toont het lelijke gezicht van de maatschappij in een absurd jasje, mét een dosis geloof, liefde en hoop.

Tekst: Ödön von Horváth, bewerkt door Erik Bok
Regie: Erik Bok
Licht en techniek: Vital Robat

Spel: Els Ausema, Arnold Bregt, Sally Hovden, Mart Kaper, Erika Morren, NN, Merel Rot en Alie Wiertsema

Speeldata: vrijdag 10 februari, woensdag 15 februari en zaterdag 18 februari om 20.30 uur, zondag 12 februari en zondag 19 februari om 15.00 uur.
Kaarten: €12,50 (standaard), €9,50 (studenten). Reserveren via het formulier hieronder.

Theater de Wilde Wereld, Burgtstraat 1, 6701 DA Wageningen
In de Wilde Wereld kunt u alleen pinnen.

 

2 Comments

  1. Prachtig stuk en fantastisch gespeeld in een kleurrijk decor en verrassende wendingen.

  2. Chapeau, WDT, voor een bizonder overtuigend toneelgebeuren! Het stuk van von Horvath toont de kracht van goed toneel: in ruim een uur wordt de situatie in Duitsland in het interbellum schrijnend duidelijk. Kille zakelijkheid en opportunisme in een stagnerende klassenmaatschappij, waarbij mensen die het niet “gehaald” hebben worden fijngemalen, zoals Elisabeth die zich aan het einde wanhopig afvraagt :”wie is er verantwoordelijk”? Een vraag die op dit moment, honderd jaar later, helaas nog steeds te actueel is. En dat alles in een decor van de :”roaring twenties”. Er wordt uitstekend gespeeld en Sam leeft zich heerlijk uit in vier typetjes. Was het anders gelopen als agent Alfons zich, vanuit echte liefde had ingeleefd in het lot van Elisabeth en zijn carriere geen prioriteit had gegeven? Een toneelstuk is goed als er open vragen overblijven! Mensen, ga dit zien! Nog drie voorstellingen,
    Johan Bouma

Comments are closed.