Drie korte toneelstukken

Toneelvereniging WDT speelt in maart 2022 een voorstelling met drie korte toneelstukken: ‘Het smalle pad door de waanzin’, ‘Oscar en zijn moeder’ en ‘Spes Bona’.

Het smalle pad door de waanzin
Door Marijke Schermer
Een avond in de krochten van het ministerie van Volksgezondheid. Een persconferentie, een spoeddebat, een relletje over geld en een uitnodiging voor een talkshow vormen de schaduwen op de achtergrond. Op de voorgrond de broeierige verhoudingen tussen het voetvolk. We leren de ministers en zijn ambtenaren beter kennen en er daalt er iets van melancholie en liefde over de waan van de dag.

Oscar en zijn moeder
Door Jibbe Willems
Over de haat-liefde verhouding tussen een zoon en zijn moeder. Sinds de dood van zijn vader woont zijn moeder bij Oscar, hij heeft toch ruimte zat. Haar aanwezigheid werkt echter verstikkend op hem, dus er zit maar een ding op: een plek in een verzorgingshuis voor haar zoeken.

Spes Bona
Door Toon Tellegen
Twee vrouwtjes aan het eind van hun dagen. Ze zien elkaar graag maar haten elkaar ook. Ze kunnen niet met en niet zonder elkaar.
In korte scènes komen hoogten en dalen van het leven voorbij, woede, jaloezie, ergernissen, verdriet maar ook liefde voor elkaar en het leven.
Soms een gevecht op leven en dood, waarbij het recht op doodgaan wordt bevochten. Of een galgenmaal dat met veel gelach wordt bereid. Vier actrices spelen de twee rollen waarbij ze om beurten toeschouwer of speler zijn en soms loopt dat door elkaar als een spiegel.

Regie: Annemiek Verhoeven
Licht en techniek: Vital Robat

Spel: Els Ausema, Marieke Griffioen, Heleen Hendriks,
Mart Kaper en Didi de Vries

Speeldata: zaterdag 12, woensdag 23, vrijdag 25 maart, donderdag 7 april en vrijdag 8 april 20:00 uur.
Zaterdag 19 en zondag 20 maart zijn helaas afgelast.
Vrijdag 25 maart is uitverkocht.
Woensdag 23 maart, donderdag 7 april en vrijdag 8 april zijn extra speeldata.

Theater de Wilde wereld, Burgtstraat 1, 6701 DA Wageningen

Reserveren: via het onderstaande formulier.
Gereserveerde kaarten uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de voorstelling ophalen. Aan de kassa kun je alleen pinnen, niet contant betalen.
Entree: € 12.-, pashouders en studenten € 7,50.

4 Comments

  1. Genoten van drie afwisselende voorstellingen in het kleine, fijne theater waar WDT speelt. Oscar en zijn moeder mag zo de grotere theaters in! Chapeau voor alle spelers, jullie speelplezier en inzet.

  2. Mooi en boeiend toneelspel. De acteurs speelden alsof het echt was. Helaas heb ik door een slecht gehoor lang niet alles kunnen verstaan. Er werd vrij snel gepraat en dan klinkt alles voor mij moeilijk. Met gehoorapparaten is er duidelijke, langzame articulatie nodig. Ik besef dat het toneelspel dan niet meer natuurlijk overkomt, maar ik wil het toch noemen.

  3. Zoals verwacht weer een boeiende toneelavond meegemaakt bij WDT. Genoten van de acteerprestaties.
    Graag tot de volgende keer.

  4. Goede voorstelling. Ik vond alle de drie acts leuk en de combinatie goed. Het smalle pad der waanzin was food for thought. Fantastisch gespeeld, ook deze keer.

Comments are closed.