Terrorisme

Oleg & Vladimir Presnyakov schreven Terrorisme in 2003 mede naar aanleiding van de terroristische aanval op hét symbool van het vrije en democratische westen: The World Trade Centre in New York, beter bekend als de Twin Towers.

Terrorisme is een mozaïekverhaal waarin acteurs ruim twintig personages vertolken. Ze zijn – zoals wij allemaal – onderdeel van een gevaarlijke kettingreactie, of lijkt dat zo? Zes scènes uit een stads bestaan. Een diepzwarte komedie over agressie in ons dagelijkse leven, vanwaar een stap naar bruut geweld maar klein is. Maar ook lijken alle scènes subtiel met elkaar verbonden: hoe groot is de verantwoordelijkheid die we ook in onze zielloze grootsteedse samenleving voor elkaar hebben?

Spel: Els Ausema, Naomi Berbee, Margot Getreuer, Lambert van Gils, Monique Hamers, Heleen Hendriks, Esther van der Hoeve, Tessa Kingma, Gerda van ‘t Land, Sander van Leeuwen, NN, NN, Melanie Pekel, Gerben van der Poel, Regina Prinsenberg, Stef Raaijmakers, Jip Siebenheller en Ine Wiebenga.

Regie en bewerking: Karin Vree

Techniek & Licht: Elben van Kooten

Speeldata: feestelijke première 4 april 20.30 uur. Overige data 5, 12, 13, 17 en 18 april (aanvang 20.30 uur) en 7 en 14 april (aanvang 15.00 uur)

3 Comments

Leave a Comment

 1. Reactie via de mail:
  Hallo,
  Ik vond het een mooie voorstelling.
  Ik had nog wel de nabespreking nodig om helemaal te begrijpen.
  Maar er zaten krachtige scènes tussen.
  Ik vond het wel een lange zit op de stoeltjes.
  Gr Annet

 2. Hele mooie subtiele voorstelling. Mooi vormgegeven en goed gespeeld. De losse verhalen waren afwisselend, maar hadden leuke inhoudelijke linkjes naar elkaar. Heb een leuke avond gehad

 3. Een verrassende, indringende en soms tragikomische voorstelling met rauwe randjes. De verschillende,deels in elkaar grijpende scènes geven je te denken over dit onderwerp. Mooi uitgewerkt en heel goed gespeeld!

Geef een reactie