De Jossen

Absurde Vlaamse humor, een flinke dosis zelfspot en veel herkenning.
In poëtische taal beschrijft Lanoye de onmetelijke moed die je als individu soms nodig hebt om werkelijk een authentieke keuze te maken.

5

In het land van De Jossen heet iedereen Jos, er zijn geen mannen of vrouwen en iedereen is gelijk. Iedereen voelt zich veilig en beschermd door de andere Jossen, iedereen houdt zich aan de regels en collectiviteit is het grootste doel. Totdat…
WDT speelt de Jossen als een absurde tragikomedie, waarin de realiteit gevaarlijk dicht genaderd wordt.

Spel: Els Ausema, Ine Wiebenga, Susanne Dons, Marieke Griffioen, Esther van der Schouw, Henk Vink, Karlijn Eggens, Heleen Hendriks en Tessa Kingma
Regie: Willem Westermann
Techniek: Vital Robat en Elben van Kooten

 

3 Comments

Leave a Comment

  1. Prachtige voorstelling! vernieuwende, heel creatieve regie, prima spel en een duidelijke boodschap die op een verrassende en daardoor binnenkomende manier werd gecommuniceerd. Alles klopte in het spel en dat is een compliment waard! De WDT leeft! En hoe!! Johan en Marianne Bouma.

  2. Dank, ik heb genoten. Ik vond het een verrassend stuk, het decor wat steeds weer werd gebruikt, leuk taalgebruik, humor, geestig en heerlijk gespeeld

  3. Hallo, Jossen! We hebben genoten van een mooie, verrassende voorstelling. Creatief, minimalistisch decor, zuiver gecaste rolverdeling en goed spel. Zéér herkenbare parallellen met de realiteit van alledag. Kuddementaliteit, outcasts met durf, keiharde killer-actie en melodramatisch pseudo-verdriet, het zat er allemaal in. Blij dat we er bij waren! Groeten van Jos No. 10!

Geef een reactie